Здравословно отслабване

Няколко съвета за отслабване, които могат да се следват навсякъде, всеки ден:

1. Направете си вкусна, ниско-маслена майонеза, като смесите една чаена лъжичка Дижонска горчица с ниско-маслено кисело мляко.

2. Не пропускайте хранене. Пропускането на хранене кара организма да забави метаболизма си, за да запази калории през периода, когато ресурсите му са ограничени. Запомнете, че храненето ускорява метаболизма.

3. Приготвяйте си порции от някакви зеленчуци, например пипер, тиквички, с пилешко месо или риба. Това е здравословно и ниско-маслено.

здравословно отслабване

4. Хапвайте пълнозърнести хлебчета с някаква салата.

5. Осем часа, след като сме се събудили, матаболизмът се забавя. 30 мин упражнения преди вечеря ще го ускорят за около 2-3 часа. Това провокира изгаряне на мазнини и след приключване на тренировката отслабването продължава.

6. Добавяйте покълнали семена към салатите.

7. Доброто готвене и здравословното хранене започват с изучаването на храните и как се приготвят здравословни блюда.

8. Пригодете любимите семейни ястия към здравословното хранене. Заменете сметаната с кисело мляко, печете без мазнина и използвайте билки и подправки вместо сол. Ограничете захарта, солта и мазнините.

9. Консултирайте се с лекар, преди да започнете някаква тренировъчна програма или диета за отслабване.

10. Яжте бавно и дъвчете дълго. Това намалява апетита.

11. Три малки порции и две леки закуски дневно, вместо едно или две обилни хранения.

12. Купувайте натурални, необработени термично мюсли. Порция от минали термична обработка мюсли съдържа повече мазнини от порция яйца с бекон.

13. По възможност не белете плодовете и зеленчуците. Повечето полезни вещества са концентрирани точно там.

14. Топла вода с малко изцеден лимон преди закуска, дава тласък на метаболизма за цял ден. Освен това е хубаво за перисталтиката и е чудесно за кожата.

15. Един от най-добрите източници на растителни протеини е соята. Всички бобови храни са източници на протеини, затова добавяйте боб, леща, соя в салатите, супите и основните ястия.

16. Потърсете съмишленици. Клубове, форуми, приятели, това ще ви мотивира и ще ви позволи да се наслаждавате на програмата си за отслабване.

17. Дори да ви се струва трудно, опитайте да не ядете три часа преди сън.

18. Лютото ускорява метаболизма.

19. Опитайте да правите омлет без жълтъците.

20. Не пазарувайте, когато сте гладни и винаги си правете списък с необходимите продукти.

Up to 75% Off