Нещата, които ще направя през Новата година

Да откажа цигарите
Цигарите правят кожата да изглежда сивкава, без блясък и изглеждате по-възрастни, отколкото сте. От пушенето пожълтяват зъбите и ноктите, освен това от вас се разнася не особено приятна миризма на пепелник. Няма да споменавам за вредите, които нанасяте на целия си организъм, а и на хората около вас. Има много варианти, ако решите да оставите цигарите: никотинови лепенки, таблетки, дъвки, алтернативни методи. Естествено, никой не казва, че няма да е трудно, но с малко усилие и воля можете да го направите.

Да спортувам редовно
Независимо какъв спорт сте си избрали или ще изберете, редовното му практикуване ще ви донесе много положителни промени. Стойно, стегнато тяло, здрава мускулатура, гъвкавост. Хубаво е да се комбинират различни дейности. Например, ако обичате фитнеса, добре е поне два пъти седмично да се занимавате с йога или пилатес. Те развиват гъвкавост и подвижност. Може да включите плуване, бягане, каране на колело или ролери.

Никога да не си лягам с грим
Спането с непочистено от грим и прах лице, оставя кожата ви отворена за мръсотия и бактерии и може да причини раздразнения, поява на пъпки и други проблеми. Разбира се, ако се приберете в малките часове, е много по-лесно направо да си легнете, но това не е най-добрата идея. Направете свалянето на грима задължителен навик. Няма да отнеме повече от пет минути, а значението е голямо. Естествено, правете го с подходящите продукти.

Да овладея импулса да стискам лицето си
Стискането на пъпки и черни точки причинява не само локално раздразнение на кожата, но и води до инфекции. Ако имате подобен проблем, на пазара има продукти, които третират точно черни точки и пъпки. Ако пък проблемът е по-сериозен, хубаво е да посетите дерматолог, който ще ви предпише точното лечение против акне.

Да взимам хладни душове
Горещата вода изсушава кожата, особено през зимата. Хладният душ активизира метаболизма и е полезен не само за кожата, но и за цялото тяло. Помага и в борбата с целулита. Един съвет – намажете се с олио за тяло, докато кожата е още мокра. Водата помага на кожата да абсорбира олиото и кожата става бебешки мека.

Да изплаквам косата си със студена вода
Изплакването със студена вода придава на косата блясък. Ако не можете да издържите цялото изплакване да е със студена вода, направете го с топла, а накрая само полейте със студена.

Да предпазвам кожата си
Използването на козметика със слънцезащитен фактор през цялата година вече е задължително. Вредните слънчеви лъчи не са само през лятото.

Винаги да съм с поддържан маникюр
Повечето хора обръщат внимание на ръцете. Поддържаните ръце и нокти показват, че държите на себе си и обръщате внимание на детайлите. Хубавите ръце и нокти оставят прекрасно впечатление у другите за вас.

Да си давам почивка
Отделяйте време само за себе си всяка седмица или поне веднъж на десет дни. Посещение на spa център, масаж, сауна, може да си направите и домашни процедури. Важното е да си починете и да премахнете стреса.

Up to 75% Off