Пилатес упражнения

Пилатес е система от упражнения, разработена от Джоузеф Пилатес в началото на 20-ти век.

В днешни дни, пилатес е един от най-модните начини за поддържане на фигурата. И сигурно има защо. Ето някой от причините, това да е една от най-популярните гимнастики сред звездите.

Подобрява стойката на тялото и елиминира болката в гърба.

Заседналият начин на живот, който повечето от нас водят, е причина за изкривяване на гръбначния стълб, което води до неправилна стойка, отпуснати рамене, болки в гърба. Системата пилатес, кара гръбната мускулатура да се стегне, което позволява на гръбначния стълб да бъде в правилно положение. Редовните занимания с пилатес могат да накарат болката в гърба да изчезне завинаги.

Премахва стреса, напрежението и помага за по-добър сън. Упражненията пилатес са нежна гимнастика, при която се разтяга и релаксира мускулатурата. Това е медитация в движение. Причина за безсънието и стреса е сковаността на тялото.

Системата пилатес изгражда силна мускулатура, но в същото време дава възможност на тялото и мускулите да се отпуснат.

Изгражда силна и здрава мускулатура, без излишно натрупване на мускулна маса. Пилатес упражненията акцентират върху издържливостта на мускулите и набляга на коремните, тазовите и гръбните мускули, които са основата на тялото.

Подобрявя баланса и координацията на тялото. Пилатес подобрява баланса на тялото, като подобрява стойката и стяга вътрешната мускулатура. Упражненията се изпълняват прецизно и изискват концентация. Това помага да се избягнат травми.

Действа като оздравителна терапия при различни травми и ставни проблеми. Препоръчва се като превенция на остеопорозата.

Up to 75% Off