Съвети за отслабване

Наднорменото тегло влияе върху човека по много начини. Влияе върху качеството на живот, самоуважението, депресивните състояния, здравето, физическите възможности. Много са позитивните промени, след като човек успее да намали теглото си. Ето защо много хора търсят начин, който да им осигури освобождаване от излишните килограми и сдобиване със стройна фигура.

Първото нещо, което трябва да се направи, е да се посети специалист диетолог, който да препоръча подходящ режим за отслабване, след като са направени необходимите прегледи и изследвания.

съвети за отслабване image

Трябва да се променят няколко аспекта от ежедневието: какво се яде, колко се яде, как се яде, емоционално състояние, физическа активност.

Ето няколко съвета, които могат да помогнат на хората с наднормено тегло да променят живота си:

Първо: Отслабването е съвкупност от емоционална и умствена настройка, тренировка, промяна в хранителния режим и ако е необходимо приемане на добавки. Започва се с разучаване на диетичния план и приспособяване към него. Вмъкнете и тренировъчен план, който да позволява поне 20 минути дневно бързо ходене, бягане, плуване, танци.

Второ: Определяне на реалистични цели. Способността за фокусиране и точна настройка на съзнанието помага на човек, който е на диета, да постигне по-бързо резултат. Много е важна дисциплината, правилната настройка на съзнанието и фокусирането върху целта, за да не се стигне до обезкуражаване.

Трето: Вслушване в езика на тялото. Метаболизмът на всеки човек реагира по своему на различните диетични програми. Опитайте се да сменяте една програма с друга, за да се определи реакцията на тялото. Тренировъчната програма трябва да е подходяща за възможностите на тялото. Ако ходенето е единственото, което може да се прави в момента, то тогава това е най-доброто упражнение в дадената ситуация. Както е известно мускулите горят повече калории, така че е добре да се работи върху мускулатурата.

Четвърто: Консумацията на повече фибри води до по-бързо засищане и поддържа чувството за ситост по-дълго.

Пето: Избягваите пържени и особено панирани храни, защото те съдържат много мазнини. Рибата и пилето са леки меса, но ако са пържени съдържат не малко количество мазнина. Храната трябва да е печена или варена.

Шесто: Много течности. Изпиването на 1.5 - 2 литра вода дневно поддържа водния баланс на тялото. Тялото трябва да е добре хидратирано, за да може да се освободи от токсините и шлаките.

Дисциплина и постоянство - най-сигурния начин за успех. Здравословно хранене и физическо натоварване - това трябва да стане начин на живот, за да постигнете успех. Не се впускайте в строги, ограничителни диети, след края на които ще възвърнете старото си тегло и ще сложите още няколко килограма.
И не се предавайте, ще успеете!

Up to 75% Off