Петте елемента: Земя

Земята е уникален елемент и има много по-дълбок смисъл, отколкото му се придава обикновено. Тя не е просто пръст, тя е нашия дом. Тя е майка на милиони същества, на планини, реки, морета, океани. Земята е нашата основа. Всичко, което използваме в ежедневието си е произлязло от земята. Земята е най-стабилния от петте елемента.

Петте елемента: Земя image

Като елемент, тя се определя от фън шуй като суха и студена. Цветът е жълт, принадлежи към ин, женското начало, пасивна е. В същото време символизира сила, изобилие, стабилност, способността за изграждане върху солидна основа, майчинството.

Формите, които се асоциират с елемента земя са: квадрат, правоъгълник, дълги и гладки повърхности. Ориентирана е към центъра, сърцето на дома ви.

Ако се използва правилно, земята може да бъде много силен елемент. Всякакви керамични и глинени съдове, фигурки, теракота, камъни, минерали могат да се използват за засилване на елемента земя. Нефритът е много подходящ минерал за тази цел. На късмет е, ако сложите малка нефритена фигурка между вас и компютъра. Нефритът поглъща огъня /електричеството/ от монитора, така ви предпазва.

Използвайте саксии от естествен материал за растенията си – глина или керамика.

Земните хора са лоялни, справедливи, упорити и стабилни. На тях може да се разчита. Имат афинитет към отглеждането на каквото и да е. Грижовни, те се тревожат за всичко живо под слънцето.

Up to 75% Off