Петте елемента: Огън

Огънят е много мощен елемент. Той е символ на енергия и страст. Асоциира се с юга и червения цвят. Той е ян, мъжки. Драконът и птицата феникс са символи на огъня.

Петте елемента: Огън

Огънят е най-мъжкия от петте елемента. Прекалено много огън в една стая, може да стимулира толкова много чи, че да предизвика гняв, импулсивност, агресия, безпокойство. По тази причина в спалните не се нуждаем от голямо количество енергия. Огънят ускорява храносмилането. Важно е да поддържаме баланса му в храната, която консумираме.

Не бива да избягваме огъня, а просто да го балансираме. Ако няма достатъчно огън или чи в стаята, може да се почувстваме апатични, без сили и желание за действие, да ни обхване студ, летаргия.

Ако доминиращият елемент на дома ви е огън, внесете спокойствие с елемента вода и различни акценти с елементи метал и земя. Внимавайте да не прекалите с дървото.

Хората, родени под влиянието на огъня носят специфичен огнен чар и импулсивен ентусиазъм. Те са родени водачи. Решителни, драматични личности, отличаващите от тълпата. Импулсивни.

Когато искате да внесете повече чи в някое помещение, фън шуй съветва да използвате червения цвят, фигурка на дракон или свещи.

Огънят ни дава топлина, енергия и ни позвалява да приготвяме храната си. С него обаче трябва да се работи внимателно. Когато е насочен неправилно може да предизвика инциденти, нещастия, развод. Не забравяйте, че ключът е в хармонията.

Up to 75% Off