Числото куа /гуа/

Индивидуалното число гуа помага на човек да определи благоприятните и неблагоприятните за него посоки. Всяко число привлича различни сили. Фън шуй препоръчва да се яде, седи и спи в благоприятна посока.

Числото куа image

Професионалното развитие, здравословното състояние, елементите и цветовете, благоприятните посоки, това и много още може да се определи от числото гуа. Това число дава информация за нивото на комфорт на човек в определено обкръжение, съвместимостта му с другите хора, предизвикателствата и опасностите, с които може да се сблъска през живота си.

Четирите най-благоприятни посоки според числото гуа:

Лично развитие /Fu Wei/: Тази посока помага да се подобри личното развитие, носи стабилността. Подпомага мисловния процес. Кара ви да бъдете по-внимателни с хората и да ги уважавате.
Взаимоотношения /Nien Yen/: Както е видно от името, това е посоката на взаимоотношенията и връзките. Тя ще ви помогне да изградите прекрасни отношения със семейството, приятелите и познатите, избягвайки всякакви проблеми, спорове, кавги и недоразумения.
Здраве /Tien Yi/: Тази посока ви носи добро здраве и ви предпазва от болести. Носи облекчение на болките и помага на оздравителния процес.
Успех /Sheng Chi/: Това е посоката, която ще ви донесе напредък в учението. Разцъфтяване на бизнеса и изобилие от щастие също ще дойдат от тази посока. Това е посоката на богатството и просперитета. Майсторите на фенг шуй препоръчват тази посока, като най-благоприятна, за спане, работа и седене.

Ето и четирите най-неблагоприятни посоки според числото гуа:

Шестте злини – пречки /Lui Sha/: Тази е посоката, която ще ви създава правни проблеми и ще ви носи постоянно болести.
Петте призрака – болести /Wu Kuei/: Това е посоката, която може да донесе болести в семейството ви, скандали, а също и инциденти.
Тотална загуба /Chueh Ming/: Това е най-лошата посока по отношение на работа, кариера и финанси. Може да донесе ужасни нещастия.
Лош късмет /Hou Hai/: Тази посока може да доведе до спорове и загуба на пари.

Как да изчислим индивидуалното число гуа:

Индивидуалното число куа се изчислява на базата на Китайския слънчев календар. Затова, ако сте родени преди седми февруари, изчислявайте на база на предходната година. Например, ако сте родени на 10.01.1974, изчисленията ще направите за 1973 година.

Ако сте жена, съберете последните две цифри на рожденната си година и към тях прибавете чилото 5 и продължавате да събирате, докато получите едноцифрено число. Например, ако сте родени на 15.05.1978, събирате 7+8=15, 15+5=20, 2+0=2 – вашето число Куа е 2.

За мъжете, съберете последните две цифри на рожденната си година, сведете ги до едноцифрено число и ги извадете от 10. Например, 15.05.1978 – 7+8=15, 1+5=6, 10-6=4, вашето число Куа е 4.

Благоприятни посоки

Лично число Куа Успех /Sheng Chi/ Здраве /Tien Yi/ Взаимо- отношения /Nien Yen/ Лично развитие /Fu Wei/
1 ЮИ И Ю С
2 СИ З СЗ ЮЗ
3 Ю С ЮИ И
4 С Ю И ЮИ
5 мъже СИ З СЗ ЮЗ
5 жени ЮЗ СЗ З СИ
6 З СИ ЮЗ СЗ
7 СЗ ЮЗ СИ З
8 ЮЗ СЗ З СИ
9 И ЮИ С Ю

Неблагоприяни посоки

Лично число Куа Лош късмет /Hou Hai/ Петте призрака /Wu Kuei/ Шестте злини /Lui Sha/ Тотална загуба /Chueh Ming/
1 З СИ СЗ ЮЗ
2 И ЮИ Ю С
3 ЮЗ СЗ СИ З
4 СЗ ЮЗ З СИ
5 мъже И ЮИ Ю С
5 жени Ю С И ЮИ
6 ЮИ И С Ю
7 С Ю ЮИ И
8 Ю С И ЮИ
9 СИ З ЮЗ СЗ
Up to 75% Off