Петте елемента: Метал

Металът е символ на богатство и защита. Посока – запад, цветове – бял и всички метални оттенъци. Органите, които контролира – дробове, кожа, коса.

Петте елемента: Метал image

Може да се използва злато, сребро, стомана, желязо, месинг, мед. Когато използваме метал в декора си, трябва да избягваме остри ръбове. С метала трябва да се внимава.

Един метален меч може да служи за защита, но ако случайно попадне в детски ръце, може да бъде опасен. Златото и среброто са символ на богатство, но привличат крадци. И тук важи правилото, че към декорацията трябва да се подхожда мъдро, с усет и баланс.

Металът се асоциира с парите и по тази причина най-често използвания символ на елемента метал са китайските монети. Те са кръгли, с изрязан квадрат в центъра и лесно могат да се завържат с червена панделка например. Три китайски монети, съветва фън шуй, вързани с червена връв, ще ви донесат богатство, ако ги държите в портмонето си например.

Друг, често използван символ на елемента метал, са металните камбанки. Хубаво е да се закачат до врати и прозорци, които често се отварят. Звукът им успокоява и хармонизира чи.

В стая, доминирана от елемента дърво, ако поставите метал на подходящо място ще уравновесите енергията.

Храни, богати на метал: тофу, ориз, лук, чесън, репички, ряпа, алабаш, канела, джоджен, праз, карамфил, хрян, босилек, индийско орехче, копър, розмарин, анасон, горчица.

Тези храни помагат на храносмилането и ускоряват циркулацията на енергията. Особено полезни са за лениви, слабо активни, летаргични и студени хора.

Металните хора обичат минимализма и са организирани, чисти и въздържани. Живеят просто.

Up to 75% Off