Петте елемента: Дърво

Енергията на елемента дърво се отнася към растежа, развитието и планирането. Дървото е особен елемент, защото е едновременно здрав и гъвкав. Символизира както гнева, така и депресията. Посоката му е изток, цвета - зелен, формата – колона.

Дървото символизира раждането на нов живот.

Петте елемента: Дърво image

Живите растения са чудесен пример за жива и благотворна чи. Според фън шуй, те помагат на нейното движение, поглъщат я и я пренасочват.

Живите растения се използват за корекция на негативните излъчвания от така наречените “лоши зони”. Например ъгли, остри ръбове, стълбища, където енергията не се задържа, могат да се аранжират с живи растения, които ще успокоят чи и ще я накарат да потече спокойно. За целта може да се използва и друг символ на елемента дърво, напр. маса, произведение на изкуството, картина, но няма нищо по-силно от живата енергия. Колкото повече живи растения, толкова по-добре.

Ако все пак има зони, където не можете да поставите живи растения, използвайте цветовете на елемента дърво – синьо-зелената гама.

Не използвайте сухи цветя, те са лошо фенг шуй. За предпочитане пред сухите са изкуствените цветя.

Хората, родени под знака на дървото, имат много характеристики. Те са етични, имат висок морал, уверени в себе си. Притежават способност да разбират истинската стойност на нещата. Имат различни интереси и са способни да изпълняват големи проекти, научни изследвания. Знаят как да споделят постигнатото и как да потърсят помощ. Прогресивни и благородни са.

Една от лошите им черти е, че понякога отхапват прекалено галям залък, имат недовършени проекти и скачат от една идея на друга, без да получат удовлетворение. За да избергнат това, добре е винаги да работят с партньор, който да им помага и да не им позволява да разпиляват силите си.

Up to 75% Off