Грижа за кожата

Грижата за кожата е до голяма степен въпрос на дисциплина. Това, от което имате нужда, е програма, която сериозно да спазвате. Нека да видим какво включва ежедневната грижа за кожата.

Най-общо, това са 4 лесни за изпълнение стъпки:

-почистване
-тоник
-ексфолиране
-овлажняване

Почистването е първата стъпка от дневната програма за грижа за кожата на лицето. Почиства се от прахта, замърсяванията, излишната мазнина, преодотвратявайки неприятни поражения върху кожата. Почистването се извършва с качествен почистващ продукт, с леки масажиращи движения отдолу нагоре. Трябва да се прави два пъти дневно – сутрин и вечер.

Juice Beauty Green Apple Age Defy Serum 30ml/1oz

Juice Beauty Green Apple Antioxidant Serum
Когато използвате антиоксидантния серум със сок от органична зелена ябълка, лимон и сурова тръстикова захар на Juice Beauty, ще забравите думите стареене на кожата. С комбинация от антиоксиданти, пептиди и витамини, кожата ви ще се противопостави на процеса на стареене. За стегната кожа, изглажда фините линии и бръчки, подобрява тонуса и текстурата, защитава кожата от свободните радикали. Яблъчната киселина обновява повърхностния слой на кожата. Пептидите изглаждат бръчките. Хиалуроновата киселина задържа влагата в кожата. Помага и за намаляване на акнето.
Juice Beauty е сертифицирана органична козметика.


Втората стъпка от дневната програма за грижа за кожата е използването на тоник.

Той не е задължителен. В повечето случаи, качественото почистване може да замени тоника. Неговата функция е да премахне остатъка от почистващия продукт и последните следи от замърсяване. Използването на тоник може да не се включи в ежедневната програма, а да се извършва по-рядко, когато кожата на лицето ви е била изложена на силно замърсяване.

Ексфолирането трябва да се прави поне веднъж седмично / или два пъти, в зависимост от типа кожа, но в никакъв случай всеки ден. Ексфолирането се налага поради естествената функция на клетките на кожата да се обновяват на всеки 3-4 седмици. То помага да се премахнат мъртвите клетки, които запушват порите на кожата. Извършва се с леки масажиращи движения. Не трябва да се прекалява с ексфолирането, за да не се разрани кожата.

Овлажнявато е най-важната част от ежедневната грижа за кожата. Предпазва кожата от изсъхване. Овлажнителят се нанася с леки движения отгоре надолу и е най-ефективен, когато се нанася на топла и влажна кожа.

Като допълнение към ежедневната грижа:
- използвайте подходящ лосион за сваляне на грим, вместо само да го измиете
- когато избирате козметични продукти, се съобразявайте с типа на вашата кожа
- преди да започнете да използвате нов продукт, го тествайте на малък участък от кожа, например долната месеста част на ухото
- никога не търкайте прекалено силно
- използвайте продукти със слънцезащитен фактор.

Up to 75% Off