Натурална козметика

Всеки ден все повече и повече хора се обръщат към козметичните продукти, произведени от естествени съставки. Това се отнася най-вече за козметиката. В съзнанието ни се появява желание за използване на стари, народни рецепти и натурални съставки, когато избираме козметиката си.

Естествените съставки, особено отглежданите в органични стопанства, работят в хармония с нас, като укрепат и повишават лечебните и регенериращите възможностите на телата ни по естествен път.

Натуралната козметика е козметика, за чието производство са използвани предимно натурални съставки. Тя не съдържа потенциално вредни химикали, като изкуствени оцветители и парфюм. Разбира се, това не означава, че всички продукти, съдържащи изкуствени оцветители и други, получени по химически път вещества, са вредни. Въпреки това, когато се използват прекомерно, те може да доведат до нежелани ефекти. В известен смисъл, към тях може да се подхожда като към лекарство - полезни в точната дозировка, но изключително вредни, когато се предозират.

Както знаем, най-полезните неща, които можем да правим за кожата си са пиенето на много вода, правенето на гимнастика и добрия сън. Натуралната козметика помага на кожата с хранителни вещества, за да бъде тя здрава, стегната и блестяща. Конвенционалната козметика доставя в тялото, чрез кожата, ензими и химикали, които да предотвратят кожни реакции като акне и бръчки. Но това са естествени реакции на организма, които, бидейки подтиснати по химичен път, се израждат в други нежелани реакции. Предимствата на натуралната козметика се дължи основно на естествените хранителни вещества и витамините, които по естествен начин въздействат на тялото ни.

Природните продукти могат да бъдат използвани директно или посредством допълнителна обработка. Природата предлага безброй продукти, които се използват при приготвянето на различни видове козметика. Извлечените от растения вещества са най-популярните съставки, използвани в натуралната козметика. Това е фито-козметиката. Тя се приготвя на основа на емулсии и екстракти от билки, цветя, плодове и други растителни видове. Други естествени вещества, влизащи в състава на натуралната козметика са натуралните маслата, етеричните масла, минерали, соли.

Най-натурална от всички разновидности на натуралната козметика е органичната козметика. За да бъде сертифицирана като органична, тя не трябва да съдържа никакви химически компоненти. Използваните продукти трябва да са отглеждани в сертифицирани органични стопанства и дори опаковката на крайния продукт трябва да бъде произведена от естествени продукти, безопасни за природата.

Има много исторически доказателства, че всички древни цивилизации са използвали естествени продукти за козметични цели. Лекарства, козметика и тоалетни принадлежности - всички те са били приготвени от натурални продукти.

Използването на натурални козметични продукти е част от пътя ни към здраве, красота, спокойствие и хармония. Насладете се на природата!

Ето някой от световно признатите козметични марки за натурална козметика:

Decleor Hydrating Skincare Ritual: Hydra Floral Cream 50ml + Eye Gel-Cream 15ml + Aromessence Neroli 5ml 3pcsDecleor
Decleor предлага цялостна грижа за ума и тялото, която води към хармония и равновесие. Създават арома дуо концепцията - аромотерапия за изчистване на кожата отвътре и фитотерапия за предпазване на кожата от външни замърсители. Decleor разработват уникалните формули на 100% чисти, натурални Aromessence ™ продукти за лице и тяло. Използвайки само най-високо качество етерични масла и растителни екстракти, Decleor създава програми за събуждане на сетивата и на вътрешната и външна красота.
Juice Beauty Green Apple Body Brilliance Kit: Peel 30ml + Cleanser 280ml + Moisturizer 300ml + Body Buff + Bag 4pcs+1bagJuice Beauty
Juice Beauty е най-свежия, модерен подход към чистата, натурална, досавяща удоволствие козметика.Напълно уникална, флуидна система, основаваща се на Daily Juice ™ за ежедневна грижа и Juice Boosters ™ за специфични кожни проблеми. Сложни смеси от органични растителни и етерични масла освежават и обновяват красотата на кожата, стимулират сетивата и възвисяват духа.
Jurlique Rebalance Oiliness Set: Floral Water + Cleanser + Face Wash + Herbal Recovery Gel + Day Lotion 5pcsJurlique
Jurlique разработва биодинамична козметика от 1985 година. Те вярват, че природата винаги води пред химията. Това убеждение е направлявало Jurlique да бъде независима алтернативна козметична компания за потребителите, които вярват във връзката между здравето, красотата, земята и всички живи същества. Jurlique е любимата козметична марка на актрисите Никол Кидман, Мишел Пфайфър и Кейт Бланшет.
Dr. Hauschka Renewing Night Conditioner 30 AmpulesDr.Hauschka
Dr.Hauschka е един от пионерите в натуралната козметика, още от 1967 година. Създаден е от д-р Рудолф Хаушка, немски химик, който разработва растителни лечебни средства, като ги стабилизира, без употребата на алкохол или други изкуствени консерванти и шведката Елизабет Зигмунд, експерт в лечебните растения, чиито продукти възстановяват красотата, поддържайки здравето. Независимо дали искате да изгладите фините линии и бръчки, да излекувате акне, да хидратирате сухата кожа, да се защитите от слънчевите лъчи или да подобрите състоянието на косата си, Dr.Hauschka ще ви помогне да бъдете блестящи. Това е серия, любима на Дженифър Анистън, на бившата ѝ половинка Брад Пит и на Гуинет Полтроу.
L'Occitane  Men's Discovery Kit 5pcs, 1packL’Occitane
L’Occitane е уникална марка, фокусирана върху благополучието на жените и мъжете. Стремят се да създават хармония, която свързва удоволствието на сетивата с вътрешния баланс. Продукцията им включва линии за грижа и хигиена на кожата, както и ароматизиращи продукти за дома. Всички те са произведени по традиционни рецепти, с фини естествени съставки, предимно от Прованс.
Ole Henriksen Englighten Me Kit: Sheer Transformation 30ml + Enlighten Me Skin Tone Corrector 15ml + Micro Mini Peel Almond Polish 3ml + Micro Mini Peel  Lemon Strip 3ml + Micro Mini Peel Chamomile Comfort 3ml 5pcsOle Henriksen
Продуктите на Ole Henriksen са предназначени да бъдат прости, ефективни и безопасни за използване за всеки вид кожа. Най-активните природни екстракти присъстват във всяка формула, въздействайки на саморегенериращите сили на кожата по възможно най-добрия начин. Стъпка по стъпка, кожата достига едно ниво на съвършенство, повлияна от употребата на тези невероятни продукти.
Bare Escentuals Naturally Gifted 11 Piece Collection: Natural Light+ Tinted Mineral Veil+ FaceColor+ Glimpse+ E/Shadow+ Mascara+ 2x Brush...... 11pcsBare Escentuals
Bare Escentuals създава нови правила в декоративната козметика с въвеждането на революционната bareMinerals. Тази изключителна иновация се състои от 100% чисти натурални продукти, без никакви добавки и дразнители.
Astara Introductory KitAstara Skin Care
Astara Skin Care е много ефективен режим от натурална козметика за кожата, който интегрира мощните въздействия на антиоксиданти, сурови органични растения, цветни есенции и морски екстракти, за да снабди с жизнена енергия клетките на кожата. Осигурява превенция на видимите белези на стареене на кожата, възстановяване и дълбока хидратация. Продуктите осигуряват здраве, хармония, равновесие и младежка кожа.
Boscia
Boscia е революционна линия натурална козметика, създадена за да възстанови здравото, младежко, естествено състояние на кожата. Boscia съчетава висококачествени растителни съставки, японска технология и най-важното, ексклузивни, чисти формули.
Bieux Skin BioNaturals Power Lift and Repair SerumBieux Skin BioNaturals
Bieux Skin BioNaturals представя подхранваща натурална козметика с научно доказан и видим ефект. Всички продукти са абсолютно чисти от парабени, парфюм, силикон, минерални масла и други продукти на петролно-химическата промишленост, които могат да раздразнят кожата.
Up to 75% Off