Козметика против бръчки - Подмладяваща грижа за кожата

Когато говорим за козметика против бръчки, първото, за което се сещаме са продуктите на основата на витамин С. Тези продукти действат, като правят възможен синтеза на колаген (структурен протеин, който се намира в кожата). Тази категория продукти се отнася към антиоксидантите. При аnti age продуктите с витамин С, има опасност от окисляване при контакт с въздуха.

В някой продукти се използват производни на витамин С, които са по-стабилни и по-евтини, но тяхната ефективност против бръчките е по-слаба от тази на продуктите с витамин С.

Освен витамин С, антиоксиданти са витамин Е и липоевата киселина. Витамин Е е мастно -разтворим антиоксидант, който се намира в кръвта и помага да се изгради устойчивост против инфекции. Витамин Е е известен и с лекуването на рака.

Липоевата киселина в противобръчковата козметика ефективно се бори с признаците на остаряването, като елиминира пораженията, нанесени на кожата от процеса на стареене.

Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Intensive Eye Contour Cream 15ml/0.51oz

Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Интензивен Крем за Околоочния Контур 15ml/0.51oz
Изключително богат крем против стареене за зоната около очите
Насочен към признаците на стареене, включващи бръчки във вътрешните ъгли, бръчки под очите, бръчки около очите и клепачите
С формула с екстракт от разваленка за ревитализиране на клетките и борба със загубата на еластичност
Комбиниран с иновативен Super Bio Hyaluronic Acid N и хидроксипролин
Осигурява интензивно овлажняване и стимулира производството на колаген
Предпазва от появата на бръчки и минимизира съществуващите
Разкрива по-гладка, еластична и с младежки вид околоочна зона


Фитохимикалите формират отделна категория при anti age продуктите. Това са специални химикали, извлечени от растения. Има множество фитохимикали. Те предотвратяват някой форми на рак – на простатата, на гърдата, на дебелото черво.

Витамините от В групата – В5, В6, В12 също се използват в anti age козметиката.

Сферата на anti age продуктите е обширна и изисква постоянни изследвания.

Козметиката за борба с признаците на стареене трябва да се използва като допълнение към естествените грижи за лицето и тялото. Приемане на много течности (вода), достатъчно сън, редовни упражнения, здравословно хранене, избягване на стреса, смях и положителни емоции, всичко това ще ви помогне да остането по-дълго млади.

Up to 75% Off