Трудно е да се справим с разбитото си сърце. Без значение как е протекла раздялата, това е нещо, което може да ни нарани за дълъг период от време.

Взаимоотношения image

Каквото и да се каже и да се направи, най-добрият лечител за разбитото сърце е времето. Може обаче да се опитаме да ускорим процеса.

Споделете чувствата си. Може да говорите със семейството и с приятелите си. Това е важно и ще ви помогне да се почувствате по-добре. Подкрепата на най-близките хора ще ви помогне да преминете през този период по-бързо.

Мислете за себе си. Трябва да преживеете раздялата възможно най-бързо, за да продължите напред и да живеете пълноценно. Проявете егоизъм и помнете, че най-важния човек във вашия живот, това сте вие. Правете това което е най-доброто за вас.

Грижете се за себе си. Не се отказвайте от живота. Хранете се, спортувайте, поддържайте добър тонус. Това ще ви помогне да повишите самооценката си и да преодолеете болката по-бързо.

Излейте мъката си. Ако ви се плачи – плачете. Не се срамувайте. Сълзите са част от живота и с тях си отива болката. Може да си пуснете хубава музика и да се наплачите на воля. Това ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Правете любимите си неща. Не се отказвайте от хобитата и любимите си занимания. Ако пък нямате такива, сега е подходящия момент да си намерите.

Винаги бъдете заети с нещо. Постарайте се да си намирате работа, която да държи мислите ви заети с друго, не с бившия и с причините за раздялата. След като минете периода на изливане на чувствата, опитайте се да не говорите постоянно за раздялата и да анализирате минали събития. Това, освен че ви връща в изходна позиция, ще отегчи хората около вас и те ще започнат да ви избягват.

Дайте си време. Излекуването на разбитото ви сърце няма да стане за един ден. Това е процес, за който е нужно време. Хората сме различни и всеки се възстановява различно. Дайте си време, колкото ви е нужно, за да съберете парчетата и да заживеете и да заобичате отново.

Няма нищо лошо в това да преживеете раздяла. Срещите и разделите са неделима част от живота ни тук и сега и ни носят безценен опит.

Up to 75% Off